STEAM & Digital Skills:
Searching for the new Leonardos
2021-1-EL01-KA220-SCH-000027823
Perioada: 24 luni: 28/02/2022 - 27/02/2024
Rezumat
Direcția de Învățământ Primar din Arta și-a asumat - printre altele - un program european suplimentar Erasmus+ KA220 care are legătură cu personalitatea multidimensională a elevului de astăzi și a viitorului adult care trebuie să aibă abilități dezvoltate, flexibilitate, gândire critică și o personalitate multifațetată. Programul se intitulează: ""STEAM &digital skills: looking for the Leonardos of tomorrow"", un titlu care face referire la personalitatea lui Leonardo da Vinci, care ne-a inspirat să creăm această propunere aprobată de Agenția Națională pentru Granturi (IKY).
Acest program trebuie să ofere 90 de scenarii de predare în STEAM și un cadru metodologic de predare în STEAM, traduse în limba țărilor partenere, astfel încât fiecare educator să fie capabil să predea având liniile directoare și instrucțiunile de analiză ale STEAM, începând cu următorul an școlar, vor fi introduse oficial în școlile grecești prin intermediul atelierelor de competențe.
Direcția de învățământ primar din Arta aspiră să lege Arta de aspectul tehnocratic al STEM, punând accentul nu numai pe competențele digitale, ci și pe cultura implicată de un domeniu cunoscut în țara noastră încă din antichitate.
S.T.E.A.M (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) este o practică educațională care pune accentul pe aplicarea cunoștințelor în situații reale și pe abordarea predării prin experimentare și cercetare, favorizează creativitatea, inovarea și cooperarea în școală. Ea leagă științele, matematica și arta de aplicații tehnologice contemporane, îmbunătățind performanța școlară a elevilor și dezvoltând competențe de nivel înalt în rândul celor implicați.
Acest proiect face parte din programele Erasmus+ și fiecare reuniune determină cursul proiectului până la următoarea reuniune a grupului de lucru. Participanții și Direcția de învățământ primar din Arta sunt pregătiți să creeze un material unic, inovator și extrem de util nu numai pentru cadrele didactice din toate țările participante, ci în ansamblu, dacă se ia în considerare faptul că STEAM nu este predat oficial ca lecție și nu este inclus în programa școlară a atât de multor țări europene.
Scopul fiecărei încercări în educație este elevul, dar pentru a ne atinge obiectivul, este esențial să fortificăm și să sprijinim instructorul, oferindu-i acestuia cunoștințele necesare.
Cunoașterea este putere și aceasta este puterea pe care o vom împărtăși!